26 detsember 2014

Kõhe Folk Tallinnas

We organized small folklore-themed comics exhibition in 2014, first in Helsinki, then in Tallinn.


Ühel hetkel jõudis pakitud näitus tagasi Tallinnasse.


Algselt pidi "Kõhe Folk" Tallinnas varasemate näituste kombel üles saama festivali "Animated Dreams" ajaks, aga viimasel hetkel selgus, et tuttav koht oli juba Soome animatsiooninäituse poolt hõivatud. Seetõttu nihkus näitus hilisemaks, aga kokkuvõttes ehk polnudki see halb, sest nii sai näitusüleval olla ligi kolm aastalõpunädalat.


Tallinna näitusele lisandus ka kolm uut lugu, mis ühel või teisel põhjusel suvel ei valminud. Kokku oli Solarises näha seega 13 folkloorikoomiksit.


Soomes oli näitusel lugemiseks ka kolmes keeles selgitavad sisukokkuvõtted, pisut lühendatult lisasime eestikeelsed seekord ka näituse sisukorrale.


Harjumuspäraselt sai seegi koomiksinäitus riputatud Eesti Koomiksiseltsi stendidele, mille konstruktsiooni autor on siinkirjutaja.


Nagu ikka, algas püstitusoperatsioon kusagil kella 23 paiku. Seekord oli stende nelja asemel kolm ja kui poleks olnud vaja tegeleda ka eelmise muusikanäituse eemaldamisega, oleksime hoopis kiiremalt hakkama saanud. Aega läks üle kolme öise tunni.



Järgneval päeval kolis näitus platsi vastasserva.


Vahel püstitas ETV "Ringvaade" oma võttetehnka otse stendide vahele...


"Kõheda Folgi" lugu ei lõpe detsembris 2014. Edasi kolib näitus Tartusse, et tulla sealt tagasi Tallinnasse, koomiksikollektsiooni arendavasse Paepealse Raamatukokku. Ja, ega tea, koomikseid ilmselt lisandub veelgi, välistatud pole ka trükis. Aga see on veidi kaugem tulevik, enne jõuab Eesti Koomiksiseltsilt ilmuda veel mitu koomiksiraamatut.


***
PS: 30. detsembri õhtul käisime Solarises ja tunnikesega oli näitus kokku pakitud ja asus teele järgmisse paika...

Kommentaare ei ole: